Het Ideale Beursgeschenk 13 okt 2017


Wat maakt een beursgeschenk, een goed beursgeschenk? Dit is een vraag waar veel bedrijven mee kampen op het moment dat zij zich op dit terrein gaan begeven. Door het grote scala aan mogelijkheden is het vaak moeilijk het beste relatiegeschenk te vinden. Daarom helpen wij jou graag om in 2018 de onbetwiste smaakmaker te zijn. 

Om op een beurs deze smaakmaker te zijn, is extra lastig. Dit komt doordat je niet de enige op de beurs bent die geschenken weggeeft. Het is dus van belang om een geschenk te hebben dat goed aansluit op de doelgroep. Een goed beursgeschenk is meestal een gebruiksartikel. Dit omdat de consument meer contact met jouw merk heeft door het gebruik, dan bij het ontvangen van andere geschenken.

Een goed voorbeeld van een geschenk dat het altijd goed doet is de beurstas. Iedereen die een beurs bezoekt is opzoek naar een tas. Je krijgt de hele dag allerlei geschenken en deze moeten ergens opgeborgen worden, de beurstas biedt hier dus de oplossing. Na de beurs kan deze gebruikt worden voor de boodschappen, en zal dus een functie behouden. 

Een ander product waar je aan zou kunnen denken is de powerbank. Hoewel je met dit geschenk misschien niet het origineelste idee hebt, is een powerbank altijd een populair geschenk. Iedereen heeft wel eens een lege telefoon, zeker na een lange dag op een beurs. De powerbank is om deze reden een erg gewild item. 

Mocht je nou op de Vakantiebeurs staan en zoek je iets wat goed aansluit op deze doelgroep, dan zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een slaapsetje - bestaande uit een opblaasbaar nekkussentje en een slaapmasker. Met jouw logo er op zal dit er voor zorgen dat je merk voor altijd geassocieerd zal worden met die prachtige rondreis door Afrika, of die roadtrip door de Australische Outback. 

Een andere populaire beurs is natuurlijk de Huishoudbeurs, mocht je nou net hier een stand hebben dan moet je het geschenk iets dichter bij huis zoeken. Het kiezen van een goed item hiervoor is moeilijker dan het lijkt. Door het enorme aanbod aan stands en give-aways moet je een beursgeschenk uitkiezen dat er uitspringt ten opzichte van de rest. Een goed idee zijn bijvoorbeeld vershoudbakjes. Met veel ruimte voor je logo, en een inhoud die nog gevuld kan worden met extra informatie of een kleine snack. Uiteraard is dit ontzettend functioneel en sluit het helemaal aan op het huishoud-thema!  

Denk dus bij het uitkiezen van jouw beursgeschenk aan de volgende dingen: houd je doelgroep altijd goed voor ogen en ga bij voorkeur voor een gebruiksartikel dat na de beurs ook een functie zal hebben. Ben je geïnspireerd geraakt? Neem dan vooral contact met ons op zodat wij samen het perfecte beursgeschenk kunnen uitkiezen.