Gotcha! bezoekt IFA

Vanaf 31 augustus tot en met 6 september 2017 stond Berlijn in het teken van de IFA oftewel de ‘Internationale Funkausstellung Berlin’. De slogan van het event geeft al weg waar het allemaal om draait bij deze beurs ‘Consumer Electronics Unlimited’. Dit event heeft om twee redenen veel waarde voor Gotcha: enerzijds worden op deze beurs de nieuwste elektronica trends en ontwikkelingen getoond, anderzijds is dit een contact moment tussen Gotcha en haar leveranciers in het Verre Oosten. 

De IFA werd dit jaar georganiseerd in de Messe in Berlijn. Dit, zonder te overdrijven, mega grote complex heeft een totaal van 26 hallen die ieder twee en soms wel drie verdiepingen hebben.
Elke hal is gevuld met grote, indrukwekkende stands die nieuwigheden op het gebied van consumenten elektronica laten zien. Het complex is groot genoeg om in te verdwalen, wij bezochten met name de hallen met betrekking tot ‘Home & Entertainment Electronics’ en ‘My Media’. Voor Gotcha is het met name interessant om alle ontwikkelingen met betrekking tot consumenten elektronica te volgen omdat dit soort producten vaak worden ingezet als premium. Het is daarom van groot belang om up to date te zijn van de laatste ontwikkelingen, zodat ons aanbod altijd accuraat blijft. 


In een dit jaar aparte sectie worden de ‘IFA Global Markets’ georganiseerd. Waar vroeger leveranciers vanuit het Verre Oosten tussen alle grote stands werden gedrukt, was er dit jaar een speciale hal toegewijd aan producenten uit voornamelijk China. Dit is een uitgerekende kans om de banden met onze leveranciers goed aan te sterken en nieuwe connecties te maken.  Op de beurs hebben wij nieuwe contacten kunnen leggen die ons assortiment wellicht weer kunnen uitbreiden en/of optimaliseren. Op de Global Markets zie je een grote variatie aan producten onder andere elektrische huishoud artikelen, zoals blenders en koffieapparaten, maar ook consumenten elektronica, zoals speakers en tablets en de nieuwste en hipste gadgets zoals activity trackers en smarthome systemen. 

Naast ons bezoek aan de beurs hebben we uiteraard ook even stiekem genoten van het bezoek aan Berlijn. Onder het genot van typisch Duitse cuisine in een evenals stereotypische ‘Biergarten’ heeft het team de plannen voor de komende tijd besproken en de take-aways van de beurs geëvalueerd. We zijn weer helemaal up to date als het aan komt op consumenten elektronica en kijken er naar uit om de opgedane kennis vol op in te zetten voor onze klanten.